Dalai Lama

Het doet er niet zoveel toe of je in God gelooft of niet, of je in Boeddha gelooft of niet, of je in reïncarnatie gelooft of niet. Je dient een goed leven te leiden.

Foto door Navneet Shanu

Als elke 8-jarige in de wereld meditatie leert, zullen we binnen één generatie geweld uit de wereld bannen.

Foto door Bishnu Sarangi

Dit is mijn simpele religie: Tempels zijn niet nodig. Ingewikkelde filosofie is niet nodig. Je eigen geest, je eigen hart is de tempel; de filosofie is eenvoudige vriendelijkheid.

Foto door Mathew Schwartz

Toen de Dalai Lama werd gevraagd wat hem het meest verbaasde over de mensheid, zei hij: “De mens. Omdat hij zijn gezondheid opoffert om geld te verdienen. Dan offert hij geld op om zijn gezondheid te herstellen. En dan is hij zo bezorgd over de toekomst dat hij niet geniet van het heden; met als resultaat dat hij niet in het heden of de toekomst leeft; hij leeft alsof hij nooit zal sterven, en sterft dan zonder echt geleefd te hebben.”

Foto door David Marcu

Geluk is niet iets kant-en-klaar. Het komt voort uit je eigen acties.

Foto door Allan Mas

Wees vriendelijk waar mogelijk. Het is altijd mogelijk.

Foto door SHVETS Production

Een positieve gedachte in de morgen kan uw hele dag veranderen.

Foto door MJH Shikder

De planeet heeft niet meer succesvolle mensen nodig. De planeet heeft dringend behoefte aan meer vredestichters, genezers, restaurateurs, verhalenvertellers en allerlei soorten minnaars.

Tekening door verkenjegeest.com

Beoordeel je succes naar hetgeen je moest opgeven om het te bereiken.

Foto door Eric Karim Cornelis

Wanneer je verliest, verlies dan niet de les.

Foto door Yanny Mishchuk

Tragedie moet worden gebruikt als een bron van kracht. Het maakt niet uit wat voor soort moeilijkheden, hoe pijnlijk een ervaring ook is, als we onze hoop verliezen, is dat de echte ramp.

Foto door wikipedia.com

Door Peter

Mensenmens, zoon, echtgenoot, vader, opa. Spiritueel, echter niet religieus. Ik hou van golf, wandelen, lezen en de natuur in veel opzichten. Onderzoeker, nieuwsgierig, geen fan van de mainstream media (MSM).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *