Emily Dickinson

Emily Elizabeth Dickinson:

(10 december 1830 – 15 mei 1886).
Amerikaanse dichteres wier werk tezamen met dat van Walt Whitman een nieuw tijdperk in de Amerikaanse poëzie inluidde: het modernisme. Hoewel ze een teruggetrokken leven leidde en gedurende haar actieve jaren weinig bekendheid verwierf, erkende men haar na haar dood als een van de belangrijkste en invloedrijkste figuren uit de Amerikaanse dichtkunst.

Emily Dickinson. Foto: facts.net.

Het is ook november. De middagen zijn laconieker en de zonsondergangen strenger, en de lichten van Gibraltar maken het dorp vreemd.

Foto door Aaron Baw

Het Baccalaureaat van september – een combinatie van krekels, kraaien en terugbliksels. En een huichelachtig briesje dat hints geeft zonder te veronderstellen.

Foto door bricker.com

Er is een licht in de lente, dat niet aanwezig is in het gehele jaar. In geen andere periode, wanneer maart er nauwelijks is.

Foto door Tomoko Uji

De woorden die door gelukkige mensen worden gesproken, vormen een onbeduidende melodie. Maar de woorden die gevoeld worden door hen die zwijgen, zijn prachtig.

Foto door Wonderlane

Maar is de maand van verwachting.

Foto door Vitolda Klein

Door Peter

Mensenmens, zoon, echtgenoot, vader, opa. Spiritueel, echter niet religieus. Ik hou van golf, wandelen, lezen en de natuur in veel opzichten. Onderzoeker, nieuwsgierig, geen fan van de mainstream media (MSM).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *