Wetten

Ik heb bepaalde regels waar ik naar leef. Mijn eerste regel: ik geloof niets wat de regering me vertelt. – George Carlin

Foto door wikipedia

Kennis kun je omzetten in macht, en axioma’s in regels van bruikbaarheid en plicht. Maar kennis zelf is geen macht. Wijsheid is macht; En haar eerste minister is gerechtigheid, de geperfectioneerde wet van waarheid. – Albert Pike

Foto door Siora Photography

Soms wordt je vrijheid niet weggenomen door de dreiging van een wapen, maar in plaats daarvan gebeurt met één stuk papier per keer, één schijnbaar betekenisloze regel per keer, een beetje zwijgen (hou je mond) per keer.

Foto door Pavel Danilyuk

Men heeft niet alleen een wettelijke, maar ook een morele verantwoordelijkheid om rechtvaardige wetten te gehoorzamen. Omgekeerd heeft men een morele verantwoordelijkheid om onrechtvaardige wetten niet te gehoorzamen.

Foto door Giammarco

Er zijn geen regels voor vriendschap. Het moet aan zichzelf overgelaten worden. We kunnen het niet meer dwingen dan liefde.

Foto door Creative Vix

De natuur overtreedt nooit haar eigen wetten.

Foto door Robert Anasch

De wetten van manifestatie zijn de natuurkunde van de toekomst.

Foto door Arek Socha

Waar recht tot onrecht wordt, wordt verzet tot plicht.

Foto door tegeltjeswijsheid

Wie denkt dat hij iets kan, kan het. En wie denkt dat hij iets niet kan, kan het niet. Dat is een onverbiddelijke, onbetwistbare wet.

Foto door onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.