Martin Luther King

Er komt een tijd dat mensen het beu worden om uit het glinsterende zonlicht van de julimaand uit het leven te worden geduwd en te worden achtergelaten te midden van de doordringende kou van een alpiene novembermaand.

Foto door Ricardo Gomez Angel

We moeten dijken van moed bouwen om de stroom van angst tegen te houden.

Foto door Ries Bosch

Er is niets belangrijker in de wereld dan vrijheid. Vrijheid is het waard om opofferingen voor te doen, het is het waard om er je baan voor te verliezen, het is het waard om er voor in de gevangenis te zitten. Ik ben liever een vrije pauper dan een rijke slaaf. Ik zou liever sterven in bittere armoede met mijn overtuigingen, dan laven in weelde zonder zelfrespect.

Foto door Abhishek Koli

Men heeft niet alleen een wettelijke, maar ook een morele verantwoordelijkheid om rechtvaardige wetten te gehoorzamen. Omgekeerd heeft men een morele verantwoordelijkheid om onrechtvaardige wetten niet te gehoorzamen.

Foto door Giammarco

Er komt een tijd waarin zwijgen gelijk zal staan aan verraad. Er komt een tijd, wanneer we onze positie moéten bepalen, die noch veilig is, noch politiek, noch populair. Maar een stap die genomen moét worden, omdat geweten geweten spreekt.

Foto door onbekend

We weten door pijnlijke ervaring dat vrijheid nooit vrijwillig wordt opgegeven door de onderdrukker, ze moet geëist worden door de onderdrukten.

Foto door J. Amill Santiago

Door Peter

Mensenmens, zoon, echtgenoot, vader, opa. Spiritueel, echter niet religieus. Ik hou van golf, wandelen, lezen en de natuur in veel opzichten. Onderzoeker, nieuwsgierig, geen fan van de mainstream media (MSM).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *