Hal Borland

Harold “Hal” Glen Borland:

(14 mei 1900 – 22 februari 1978)
Amerikaans schrijver, journalist en naturalist. Naast het schrijven van vele non-fictie en fictie boeken over het buitenleven, was hij schrijver en redacteur voor The New York Times.

Hal Borland – fixquotes

Er zijn twee seizoensafleidingen die de beet van elke winter kunnen verzachten. Eén daarvan is de dooi in januari. De andere zijn de zaadcatalogi.

Geen enkele winter duurt eeuwig; geen enkele lente slaat zijn beurt over.

Foto door s-usans-blog

Het einde van het jaar is noch een einde, noch een begin, maar een doorgaan – met alle wijsheid die ervaring ons kan bijbrengen.

Foto door magicdreampoetry

We denken zelden aan november in termen van schoonheid of een ander bijzonder bevredigend eerbetoon. November is simpelweg de periode tussen kleurrijk en donker december.

Foto door evangelinar

Er hangt een vleugje november in de lucht, kil genoeg om een lichte geur te hebben, zoals op de juiste manier gerijpte cider. Geen lucht die streelt, noch lucht die knelt. Lucht die je diep doet ademen en aan bronwater doet denken en stevig wandelen.

Foto door wenaturelovers

Oktober is een afgevallen blad, maar daardoor is ook de bredere horizon duidelijker te zien. Het is de verre heuvel die weer in zicht is, en opnieuw de blijvende sterrenbeelden boven die heuvel.

Foto door Julita

Enkele van de zeldzaamste dagen van het jaar vallen in september, dagen waarop het comfortabel koel is maar bruist van leven.

Foto door yyryyr1030

September is eigenlijk meer dan een maand; het is een seizoen, een prestatie op zich. Het begint met de restjes van augustus en eindigt met de voorbereidingen van oktober.

Foto door Yair Ventura Filho

September is aangebroken en de zomer verdwijnt.

Foto door Adam Upchurch

Juli is een picknick en een rode kano en een door de zon verbrande nek en een softbal wedstrijd en rinkelend ijs in een hoog glas.

Foto door Lanju Fotografie

Juli is de middag van het noordelijke jaar, vuurvliegnachten en maïs groeit zo snel in Iowa dat je de gewrichten kunt horen knakken in het maanlicht.

Foto door Guille Pozzi

Juli is een blind date met de zomer.

Foto door Kartsen Winegeart

De zomer is een promesse ondertekend in juni, de lange dagen zijn voorbij voordat je het weet en moet in januari worden terugbetaald.

Foto door s-usans-blog

April is een belofte die Mei zeker zal nakomen.

Foto door Matias Tapia

Maart is een tomboy met warrig haar, een ondeugende glimlach, modder op haar schoenen en een lach in haar stem.

Foto door Charlie Firth

Door Peter

Mensenmens, zoon, echtgenoot, vader, opa. Spiritueel, echter niet religieus. Ik hou van golf, wandelen, lezen en de natuur in veel opzichten. Onderzoeker, nieuwsgierig, geen fan van de mainstream media (MSM).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *