Vijandschap

Je kan geen hand schudden met een gebalde vuist.

Foto door Luis Quintero

Geestelijke slavernij is de ergste vorm van slavernij. Het geeft je de illusie van vrijheid, laat je je onderdrukkers vertrouwen, liefhebben en verdedigen, terwijl het een vijand maakt van degenen die je proberen te bevrijden en je ogen te openen.

Foto door Ralf Skirr

Wees niet begerig naar roem; de ervaring heeft geleerd dat zij een trompet bij zich draagt, die meer vijanden bijeenroept dan vrienden.

Foto door Jane Duursma

Onnadenkend respect voor autoriteit is de grootste vijand van de waarheid.

Foto door Ricardo Arce

Om mensen te knechten, hebben regeringen vijanden nodig. Ze willen dat we bang zijn, zodat we ons achter hen scharen. En als ze geen echte vijand hebben, zullen ze er een uitvinden om ons er toe te bewegen.

Foto door Sebastian Hages

Waarheid is waarheid, al komt ze van een vijand en al wordt zij met kwaadaardigheid uitgesproken. – George Lillo

Foto door Alex Bogo 2nd Accident

Ik begreep dat vriendschap een verfijnde vorm van vijandschap is. Je draait om elkaar heen tot je kunt toeslaan. Hoe beter je aan elkaar gewaagd bent, des te nauwkeuriger verzamel je je gegevens en met des te meer zorgvuldigheid kies je het ogenblik.

Foto door Succo

Hoe meer aandacht je aan je vijand schenkt, hoe sterker je hem maakt.

Foto door Mary Taylor

Vijandschap wordt hier op aarde nooit door vijandschap vernietigd; door niet-vijandschap wordt ze vernietigd, dat is een eeuwige wet.

Foto door Peter H

De hoogste kunst van oorlogvoering is helemaal niet vechten, maar alles van waarde in het land van je vijand ondermijnen tot het moment dat de perceptie van de realiteit van je vijand zo verpest is dat hij je niet als een vijand beschouwd…Je kunt je vijand innemen zonder dat er ook maar één schot wordt gelost.

Foto door GR Stocks

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.