David Hibert

David Hilbert:

(Koningsbergen (Oost-Pruisen), 23 januari 1862 – Göttingen, 14 februari 1943) .
Duits wiskundige die wordt gerekend tot de invloedrijkste wiskundigen van de negentiende en begin twintigste eeuw. Alleen al zijn eigen ontdekkingen zouden hem deze eer geven, maar vooral zijn leidinggevende rol in de wiskunde gedurende zijn leven en de door hem opgezette ‘kweekschool’ van jonge veelbelovende en later veelal zeer belangrijke wiskundigen, zijn wat hem onderscheidt. Hij was gedurende het grootste deel van zijn carrière hoogleraar in de wiskunde aan de Universiteit van Göttingen. Hilbert was ook een aantal jaar redacteur van het Duitse wiskundige tijdschrift Mathematische Annalen.

David Hilbert (1912) Foto: wikipedia.org

Sommige mensen hebben een gezichtsveld met een straal van nul en noemen dat hun standpunt.

Foto: Parker Gibbons. Betekenis: Sommige mensen hebben een extreem beperkte intellectuele horizon. Oorsprong: Wiskundige metafoor. Een “Gesichtskreis” (gezichtskring) verwijst naar de cirkel die je horizont vormt – hoe ver je kunt kijken.

Door Peter

Mensenmens, zoon, echtgenoot, vader, opa. Spiritueel, echter niet religieus. Ik hou van golf, wandelen, lezen en de natuur in veel opzichten. Onderzoeker, nieuwsgierig, geen fan van de mainstream media (MSM).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *