Media

Als je de kranten niet leest, ben je niet op de hoogte. Als je ze leest, ben je verkeerd geïnformeerd. – Mark Twain

Foto door Roman Kraft

Wie de media controleert, controleert de geest. – Jim Morrison

Foto door Ketut Subiyanto

De kranten zijn de secondewijzers der geschiedenis. Ze zijn echter niet alleen meestal van onedeler metaal dan de beide andere, maar lopen ook slechts zelden goed. – Arthur Schopenhauer

Foto door Anne Nygård

Tegenwoordig zijn de meeste mensen niet op de hoogte van wat er werkelijk gebeurt, omdat de waarheid niet in de kranten staat en vroeger niet omdat er geen kranten waren. – Willem Frederik Hermans

Foto door Roman Kraft

Kijk nu naar ons. Alles is verdraait. Alles wordt omgekeerd. Artsen vernietigen gezondheid, advocaten vernietigen gerechtigheid, universiteiten vernietigen kennis, regeringen vernietigen vrijheid, de grote media vernietigen informatie en religie vernietigd spiritualiteit. – Michael Ellner

Foto door Costea Alexandra

Al is het dagblad nog zo snel, de waarheid achterhaalt het wel. – Jan Greshoff

Foto door Wan Chen

Bismarck heeft van de journalisten gezegd, dat het meest mensen zijn, die hun roeping hebben gemist. De waarheid is nog veel erger: het zijn meest mensen, die hun roeping niet hebben gemist. – Ernst Hohenemser

Foto door Austin Distel

De echte complotdenker denkt:
Dat de regering echt om je geeft.
De media je nooit opzettelijk zal misleiden of zal liegen.
Dat de farmaceutische industrie, die miljarden verdient aan ziektes per jaar, 
er is om je te genezen van iets wat er niet is.

Foto door Karolina Grabowska

De media is de machtigste entiteit op aarde. Ze hebben de macht om de onschuldigen schuldig te maken en om de schuldigen onschuldig te maken, en dat is macht. Omdat ze de geest van de massa beheersen. – Malcolm X

Foto door Pixabay 267350

Een reden misschien waarom de romanschrijvers meer en meer afstand proberen te houden van journalisten is dat de romanschrijvers de waarheid proberen te schrijven en de journalisten proberen om fictie te schrijven.                           – Graham Greene

Foto door Ivan Samkov

De gevangenis: Houdt jullie gedrogeerd met religie, sex en TV. En jullie denken dat jullie zo slim zijn en klasseloos. Maar jullie zijn nog steeds verdomde pummels, voor zover ik het zie. – John Lennon

Foto door Denny Müller

Vrijheid! schreeuwen ze, net alsof vrijheid iets is dat ooit bestaan heeft. Allemaal goed voor de mensen die dik betaald worden als ze er praatjes over houden achter een veilige microfoon, anders is het nergens goed voor! Het enige wat ik niet wil, dat is geëxploiteerd worden, ik wil niet doen, wat een ander zegt die ik niet om advies gevraagd heb. – Willem Frederik Hermans

Foto door Jackson Schaal

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.